CATAL└ | CASTELLANO | ENGLISH
men˙

Nascut a Barcelona el 1952, Xavier Moret va estudiar Filologia Anglesa i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. D'on més coses ha après, però, és dels viatges. Traductor de Superman i de Batman en la seva joventut, ha tingut la sort de poder-se guanyar la vida combinant tres de les coses que més li agraden: llegir, escriure i viatjar. Va començar a fer de periodista als diaris ja difunts Catalunya Express i El Correo Catalán i durant més de quinze anys va formar part de la secció de Cultura del diari El País. També ha treballat a TV3, La Vanguardia, El Periódico i l’Ara, fet que li ha permés anar voltant pel món per escriure reportatges i llibres.
Als 30 anys va escriure la primera novel.la, L'americà que estimava Moby Dick, i el 1998 va publicar el primer llibre de viatges, Amèrica, Amèrica. Viatge per Califòrnia i el Far West. El 2002 va guanyar el premi Grandes Viajeros amb Islàndia, l'illa secreta, el 2004 el premi 23 d'abril amb Dr. Pearson i el 2006 el Sent Soví amb El Bulli des de dins.
En els últims anys ha intensificat la dedicació als viatges per tots els continents, incloses l’Antàrtida i Groenlàndia. Des d’aleshores ha publicat uns quants llibres més de viatges i també algunes novel·les. La seva intenció confessada és continuar viatjant, ja que considera que és la millor manera d’enganyar el pas del temps.

© Xavier Moret. All Rights reserved. disseny:TRms